Menu

Installeren

Bij ‘technische installaties’ denkt u natuurlijk al snel aan alledaagse installatiewerkzaamheden van gas, water en elektra. Daar ligt ook onze basis. Toch is Engberink geen standaard installatiebedrijf, want vanuit onze basis zijn we doorontwikkeld. 

We zijn gespecialiseerd in complexe technische installaties, met name binnen de industrie en utiliteit. Veel van onze opdrachten bestaan uit maatwerk.

beheersing van alle technieken

Werktuigbouwkundige installaties

Installatietechniek omvat heel veel verschillende disciplines. Bij Engberink beheersen we alle technieken om onze klanten volledig te ontzorgen. Dit doen we zoals gezegd vooral bij industrie en utiliteitsbouw. Binnen de installatietechniek richten we ons vooral op werktuigbouwkundige installaties.

procesgebonden en gebouwgebonden

Gebouwgebonden installaties

Onze werktuigbouwkundige installaties kunnen procesgebonden of gebouwgebonden zijn. Zo verzorgen we bijvoorbeeld luchtbehandelingssystemen voor scholen, van kinderopvang tot universiteit. 

Steeds strengere regelgeving rondom bouw en klimaat zorgt er voor dat gebouwen anders worden gebouwd. Beter geïsoleerd, minder natuurlijk isolatie. Aan de andere kant gelden er strengere normen rondom luchtkwaliteit. Een goed luchtbehandelingssysteem is daarom steeds belangrijker. Ruimten moeten goed geventileerd worden maar de kwaliteit van de lucht moet ook goed zijn. Dit is een zeer actueel thema, waar steeds meer aandacht voor is. Denk aan bijvoorbeeld stikstof en fijnstof.

 Door de coronacrisis is de aandacht voor goede ventilatie en kwaliteit lucht alleen maar toegenomen. Dat is binnen het onderwijs, maar natuurlijk ook bij luchtbehandelingssystemen voor verzorgingstehuizen en andere zorginstellingen.

levering van maatwerk

Procesgebonden installaties

Daarnaast richten we ons op procesgebonden werktuigbouwkundige installaties. Dit zijn installaties die voor het proces van de klant van belang zijn, onder andere in de voedingsmiddelenindustrie. Er is bijvoorbeeld productie waarbij perslucht of koeling nodig is. Of de luchtvochtigheid van de productieomgeving mag niet te hoog zijn. Ook hiervoor doen we het advies, ontwerp, installatie en beheer. 

Door in het hele proces maatwerk te leveren, kunnen we de klant compleet ontzorgen en de vraag zo goed mogelijk invullen.

vakmanschap

Engberink kent nog ambacht binnen de installatietechniek

Het mooie van maatwerk en complexe opdrachten is dat er bij ons nog ruimte is voor ambacht. Dat houdt in dat we mensen in dienst hebben die niet elke dag dezelfde werkzaamheden uitvoeren, dezelfde verbindingstechnieken gebruiken. Het zijn vakmensen die met passie werken aan uitdagende klussen en nog de ‘ouderwetse’ technieken beheersen. Ze voeren werkzaamheden uit waar verschil nog in is te maken. Er zit tijd en liefde in en dat ziet u terug. Denk aan dikwandig laswerk, Stalen leidingen en RVS.

Wij zijn trots op onze werknemers en vakmanschap!

“Lijkt het jou wat om bij Engberink te werken? Bij ons werk je in de regio, ken je je collega’s en houd je je bezig met complexe installaties. Of je al ervaring hebt of het vak nog wilt leren, neem gerust eens contact met ons op. Meer informatie vind je op www.werkenbijengberink.nl

Engberink | Voor complexe werktuigbouwkundige installaties.

Engberink is geen standaard installatiebedrijf. We zijn gespecialiseerd in complexe technische installaties en leveren maatwerk.

Wat we nog meer doen

Vacatures

Werken bij Engberink Ons team bestaat uit ca. vijftig vakmensen die zich volop inzetten voor het bedrijf.  Wil jij graag deel uitmaken van ons team? …

Lees meer

Duurzaamheid en Engberink

Duurzaamheid en Engberink Duurzaamheid is een breed begrip. Natuurlijk proberen wij ons steentje bij te dragen aan een beter milieu, maar bij Engberink gaan we …

Lees meer

Werkgebieden

Met ons advies, ontwerp, installatie en beheer & onderhoud zijn we actief binnen verschillende branches. Onderwijs Gebouwgebonden installaties voor onderwijs Een groeiende branche voor ons …

Lees meer